Danas sunčano vrijeme, od sutra pogoršanje vremena i pad temperatura

Vrijeme: Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 9 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji većinom će preovladavati sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu naoblaku. Više oblačnosti u zapadnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C.

U petak, 06.10.2017., jače naoblačenje sa sjeverozapada će preći preko Bosne i Hercegovine i usloviti padavine i pad temperature zraka. Prije podne sunčanije u Hercegovini. U nizinama će padati kiša, a na planinama snijeg. Krajem dana u centralnim i istočnim područjima granica snijega se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina je između 10 i 25 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Od poslijepodnevnih sati vjetar u Hercegovini mijenja smjer na sjever i u noći na subotu se predviđa jačanje bure. Maksimalna temperatura zraka u Bosni je u jutarnjim satima i kretat će se između 9 i 14°C i tokom dana će postepeno opadati. U Hercegovini najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 16°C, a najviša dnevna između 19 i 24°C.

U subotu, 07.10.2017., prije podne pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne prije podne se očekuje slaba kiša u nizinama, a slab snijeg ili susnježica iznad 800 metara nadmorske visine. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će od poslijepodnevnih sati oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka od 7°C u centralnim i istočnim područjima do 13°C u Krajini i sjevernim područjima. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 18°C.

BIOMETEOROLORŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 04.OKTOBAR

Stabilnije vrijeme i duži sunčani intervali tokom dana ugodno će djelovati na većinu ljudi. Sa dolaskom noći opšta slika će se pogoršati zbog blizine ciklone i jačeg jugozapadnog strujanja. Moguće su poteškoće u vidu reumatskih i bolova na mjestima povreda, nervoze, dekoncentracije i nesanice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.