Danas sunčano vrijeme, bez padavina

Ovog jutra u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano i prohladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 0 stepeni celzija. Meteolozi najavljuju da se danas očekuje sunčano vrijeme, sa dnevnim temperaturama oko 10 stepeni celzija. Ono što ohrabruje jeste da danas neće biti kiše.

Već od sutra se očekuje više sunca i postepeni rast temperatura koji će se postepeno iz dana u dan penjati prema temperaturama koje smo imali prošlog vikenda.    

U četvrtak, 28.03.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C.

U petak, 29.03.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C.

U subotu, 30.03.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 27.MART  

Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. Mada će biti stabilnije i bez izrazitih temperaturnih oscilacija, povećana naoblaka i mjestimično tmurno vrijeme, kod osjetljivih osoba uzrokovaće tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Osjet hladnoće će također biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura, posebno tokom jutra. Na jugu će opšta slika biti nešto ljepša, uz povremene sunčane intervale.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: