Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme.  Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 19 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas u našoj zemlji očekuje sunčano i toplo vrijeme. U  jutarnjim satima očekuju prolazni lokalni pljuskovi sa grmljavinom u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Kasnije lokalnih pljuskova može biti u centralnim i istočnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

U srijedu, 22.06.2022., preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

U četvrtak, 23.06.2022., prognozira se porast naoblake u Bosni koja će donijeti nestabilnost i usloviti u drugoj polovini dana lokalne pljuskove i grmljavinu. Sunčanije i bez padavina u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32°C, na jugu zemlje do 36°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 21.JUNI

Nastavlja se razdoblje povoljnijih biometeoroloških prilika, većina populacije biće boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Poslijepodnevni sati proteći će uz nešto izraženiji osjet sparine i vrućinu. Opšta slika će biti nešto lošija na sjeveru zemlje, gdje bi prolazna nestabilnost tokom jutra, kod osjetljivih osoba mogla uzrokovati jačanje tegoba, stoga je poželjno biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Sa odmicanjem dana i ovdje će biti ugodnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: