Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:00 sati iznosila je 14 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. U večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući u Krajini i na sjeveru Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.06.2020 (Petak)., u Bosni i Hercegovini prolazno naoblačenje koje će uvjetovati lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

PROGNOZA VREMENA ZA 18.06.2022 (Subota)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 29 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 19.06.2022 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 16.JUNI

Prvi dio dana biće ugodniji, stoga je preporučljivo planirane aktivnosti provoditi u ovom periodu. U poslijepodnevnim satima, usljed izraženijeg porasta temperatura i sparnog vremena, hronični bolesnici bi trebali izbjegavati duži boravak na suncu i otvorenom, te se ne izlagati jačim fizičkim naporima. Moguće su umjerene meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Na sjeveru zemlje opšta slika će biti nešto lošija, kao posljedica nestabilnog vremena u večernjim satima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.