Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima umjereno oblačno vrijeme, mjestimično sa maglom.  Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 0 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje malo do umjereno oblačno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 12, a najviša dnevna od 12 do 18 stepeni

PROGNOZA VREMENA ZA 2.01.2022 (Nedjelja)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 12, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.01.2022 (Ponedjeljak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 11, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 4.01.2022 (Utorak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u sjeveroistočnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 11, a najviša dnevna od 10 do 18 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 01.JANUAR 2022.GODINE

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno i sunčanije vrijeme, sa neuobičajeno visokim temperaturama, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju tokom jutra i večeri, topliji dio dana provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.