Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima prohladno vrijeme, sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 4 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se  u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme . Prije podne u Bosni sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 23°C.

PROGNOZA VREMENA ZA 20.10.2021 (Srijeda)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu 23°C.

PROGNOZA VREMENA ZA 21.10.2021 (Četvrtak)., pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22°C.

PROGNOZA VREMENA ZA 22.10.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana padavine se očekuju i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 19.10.2021.GOD.

Biometeorološka prognoza je povoljna, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku i raspoloženje većine populacije. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena, nešto izraženije naoblake i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: