Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je  14 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjerena naoblaka prije podne. Poslije podne oblačnost će se smanjiti. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 34°C.

U četvrtak, 22.07.2021., u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30°C, na jugu zemlje do 34°C.

U petak, 23.07.2021., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31°C, na jugu zemlje do 35°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 21.JULI

Biometeorološke prilike su povoljne. Stabilnije i sunčanije nego proteklih dana, ugodnije tokom prijepodneva, potom će usljed mjestimično sparnog vremena opšta slika biti nešto lošija, što će uzrokovati umjerene tegoba kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je izbjegavati jače fizičke napore u drugom dijelu dana. Također, neophodno je preduzeti mjere zaštite od sunčevog zračenja, obzirom da će i vrijednosti UV indeksa porasti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: