Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 14 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima širom Bosne se očekuju pljuskovi. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U petak, 28.05.2021., u Bosni prije podne pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini umjereno oblačno. Poljuskova može biti u sjevernim područjima u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C.

U subotu, 29.05.2021., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Lokalno sa slabom kišom ili pljuskom. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 23 do 27°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 27.MAJ 2021

Opšta slika je relativno povoljna. Prijepodnevni sati će biti ugodniji, potom bi, usljed porasta temperatura i južine, kod hroničnih bolesnika moglo doći do djelimičnog jačanja tegoba. Osjetljivim osobama preporučuje se suzdržavanje od težih aktivnosti u drugom dijelu dana, a obzirom na duže sunčane intervale, neophodno je povesti računa o zaštiti od UV zračenja. Također, poželjno je laganije se odjenuti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.