Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 6 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C.

U srijedu, 5.05.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira naoblačenje sa juga koje će većinom usloviti slabu kišu. Lokalno u Hercegovini je moguć jači pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Povremeno jaki udari juga na području Krajine. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C.

U četvrtak, 6.05.2021., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK 4.MAJ 2021

Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Preporučljivo je slojevito se odjenuti. Kod osjetljivih osoba moguće su umjerene poteškoće u drugom dijelu dana, pretežno zbog viših temperatura zraka i mjestimično izraženijeg osjeta sparine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: