Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 15 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH danas će u Bosni dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove biti dosta magle ili niske naoblake. Pretežno sunčano se očekuje u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C.

U četvrtak, 10.09.2020., u Bosni će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle ili niske naoblake. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 34°C.

U petak, 11.09.2020., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 16 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

U subotu, 12.09.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 09.SEPTEMBAR 2020

Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: