Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima umjereno oblačno i prohladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je -2 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama može biti i magle. Jače naoblačenje tokom noći na petak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

U petak, 14.02.2020., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na planinama će padati snijeg. Prognozira se količina padavina od 10 do 20 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine. U jutarnjim satima vjetar južnog smjera, sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U subotu, 15.02.2020., u Bosni pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima malo kiše može pasti u centralnim i istočnim područjima, a na planinama malo snijega. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Oblačnije prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 13.FEBRUAR2020. godine

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Nakon svježijeg jutra, kada je neophodno biti oprezniji i posvetiti više pažnje odijevanju, uslijediće porast temperatura uz sunčane intervale, što će ugodno djelovati na većinu populacije. Sa dolaskom noći, usljed blizine ciklone, moguće su nešto jače tegobe kod osjetljivih osoba, pretežno u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, kao i nesanice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: