Danas sunčano vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u većem dijelu Bosne po kotlinama prije podne očekuje dosta magle ili niske naoblake, a vedrije u drugoj polovini dana. Pretežno sunčano se prognozira u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C.

U petak, 8.02.2019., u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne umjerena oblačnost. U većem dijelu Bosne dugotrajna niska naoblaka ili magla. Vjetar slab sjevernog smjera. U noći na subotu vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U subotu, 9.02.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjerena oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni prije podne je izgledna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

U nedjelju, 10.02.2019., pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Lokalno slaba kiša u Hercegovini od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Po kotlinama u Bosni u jutranjim satima je moguća magla. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 07.FEBRUAR

Biometeorološke prilike biće relativno povoljne, izraženije u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu zemlje. U većem dijelu Bosne, nakon tmurnog i maglovitog jutra, uz sunčane intervale u drugom dijelu dana i opšta slika će se postepeno popravljati. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji u jutarnjim satima, kada će, naročito u centralnoj i istočnoj Bosni, biti dosta hladnije u odnosu na ostatak dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: