Danas sunčano vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas u jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Poslije podne porast naoblake u Bosni, a u Hercegovini u večernjim satima. Najviše dnevne temperature od 8 do 14 stepeni celzija.

U petak 16.11.2018., u većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom dana ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća slaba kiša, a u višim područjima slaba susnježica ili snijeg. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 12 do 17 °C.

U subotu 17.11.2018., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro, uz postepeno naoblačenje u večernjim satima. U večernjim satima u višim područjima centralne i istočne Bosne je moguć slab snijeg, a u nižim slaba kiša. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 5 do 10, na jugu od 12 do 17 °C.

U nedjelju 18.11.2018., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima u Hercegovini i u večem dijelu Bosne se očekuje kiša. U višim područjima Bosne postoji mogućnost za pojavu susnježice. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 9, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 6 do 12 °C.

 

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 15.NOVEMBAR

Slično kao i proteklih dana. Uz nešto hladnije jutarnje sate, moguće je i da magla uzrokuje manje probleme osjetljivim osobama. Danju ugodnije, sa relativno visokim temperaturama za ovaj dio godine. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Preporučljivo je tokom prijepodneva i večeri posvetiti više pažnje odijevanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: