Danas sunčano vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se na krajnjem jugu. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je i magla ili niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 5.10.2018 (Petak)., u jutarnjim satima postupno povećanje oblačnosti sa juga. Po kotlinama u Bosni sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana oblačnije u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje se očekuje i kiša. U većem dijelu Bosne povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje od 11 do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, jugu zemlje do 26 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.10.2018 (Subota)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje uglavnom u Hercegovini, a uz kišu moguća je i grmljavina. U Bosni slabije padavine. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje i do 17, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22, na sjeveroistoku Bosne od 21 do 25 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.10.2018 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovni pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovni i sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje i do 17, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22, na sjeveroistoku Bosne od 21 do 25 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 04.OKTOBAR

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme i ne suviše visoke temperature pozitivno će djelovati na većinu populacije. Manje poteškoće moguće su u jutarnjim satima usljed magle i nešto izraženijeg sadržaja vlage u zraku, u ostatku dana toplije i ugodnije. Opšta slika će biti ljepša u Bosni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: