Danas sunčano, u nedjelju oblačno sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je  3 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u jutarnjim satima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima, ponegdje u centalnim i istočnim područjima i sa slabom kišom ili susnježicom. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku dana, smanjenje oblačnosti i sunčanije. U večernjim satima novo naoblačenje. Najviša dnevna od 5 do 12, na jugu do 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 31.01.2021 (Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Ponegdje i u nižim područjima kiša može prelaziti u susnježicu ili snijeg. Na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 12 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 1.02.2021 (Ponedjeljak)., pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. U centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima sa kišom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu od 8 do 12 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.02.2021 (Utorak)., pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadanim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu od 8 do 12 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU 30.JANUAR 2021

Pod uticajem stabilnijeg vremena, biometeorološke prilike će u prijepodnevnim satima biti povoljnije. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje. Obzirom na niže temperature tokom jutra, uz mjestimičnu maglu, poželjno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito u unutrašnjosti zemlje. Savjetujemo Vam da topliji dio dana iskoristite za boravak na otvorenom, po mogućnosti van gradske sredine. Sa noćnim satima opšta slika djelimično će se pogoršati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: