Danas sunčano, poslije podne mogući lokalni pljuskovi

Jutros je u Kalesiji sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u sati iznosila je 19 stepeni celzija. Prema porgnozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Od sredine dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima, veći dio dana, istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32 stupnjeva..

PROGNOZA VREMENA ZA 7.06.2018 (Četvrtak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. U Krajini i većem dijelu Posavine, uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu i sjeveru od 18 do 23, a najviša dnevna od 26 do 32 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.06.2018 (Petak)., sunčano. Prema kraju dana i u večernjim satima u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Krajini se očekuje kiša i pljuskovi. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu i sjeveru do 23, a najviša dnevna od 27 do 33 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 9.06.2018 (Subota)., nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 26 do 32 stupnja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 06.JUNI 2018.

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati u drugom dijelu dana, kada bi se usljed izraženijeg osjeta sparine i visokih temperatura mogle pojačati tegobe kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je suzdržati se od pretjeranih napora i posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.