Danas sunčano i toplo vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 20 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog  zavoda BiH danas se u Bosni prije podne očekuje umjereno do pretežno oblačno. U drugom dijelu dana u Bosni smanjenje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C. 

U četvrtak, 25.07.2019., u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje i do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U petak, 26.07.2019., u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje i do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C, na jugu do 37°C.

U subotu, 27.07.2019., u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje i do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu do 35°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 24.JULI

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Planirane aktivnosti poželjno je obaviti tokom jutra, obzirom da će temperature u najtoplijem dijelu dana dostizati visoke vrijednosti. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja, uz izbjegavanje dužih boravaka na otvorenom. Opšta slika će se djelimično pogoršati i usljed manjka svježine tokom noći.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: