Danas sunčano i toplo vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 19 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano i toplo vrijeme.  Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne u centralnim područjima malo svježije u odnosu na krajnji jug i sjever naše zemlje. Najviša dnevna temperatur od 31 do 38, na jugu do 40 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 22.07.2022 (Petak)., sunčano i vrlo toplo. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu zemlje do 25, a najviše dnevne temperature od 32 do 39, na jugu do 41 stepen.

PROGNOZA VREMENA ZA 23.07.2022 (Subota)., sunčano i vrlo toplo. Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 32 do 39, na jugu do 41 stepen.

PROGNOZA VREMENA ZA 24.07.2022 (Nedjelja)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima sa kišom i pljuskovima. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu zemlje do 25, a najviše dnevne temperature od 28 do 33, na jugu do 36 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 21.JUlI

Biometeorološka prognoza je lošija usljed toplotnog vala koji će se, osim u dijelu Hercegovine, širiti i na sjeveru Bosne. Dugotrajni period visokih temperatura nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Sa odmicanjem dana će biti sve toplije, a pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima mogao bi izazvati reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i malaksalosti, stoga je neophodno maksimalno reducirati boravak na otvorenom, izbjegavati duže izlaganje suncu i jače fizičke napore. Manjak svježine tokom noći također će uzrokovati probleme sa snom. Savjetujemo Vam da se pridržavate uputa nadležnih službi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.