Danas sunčano i jako toplo vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 26 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se  u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme, uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslije podne, lokalni pljuskovi su mogući na sjeverozapadu, sjeveroistoku i u centralnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočnog smjera, a u Hercegovini jugo. najviša dnevna temperatura od 34 do 39 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 30.06.2022 (Četvrtak)., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u sjeveroistočnim i centralnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 17 do 24, na jugu do 26, a najviša dnevna temperatura od 32 do 38 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 1.07.2022 (Petak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslije podneva, u svjereoistočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a najviša dnevna temperatura od 33 do 39 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.07.2022 (Subota)., umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno vrijeme, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 19 do 26, a najviša dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 36 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 29.JUNI

Slično kao i proteklog dana, uz lošije biometeorološke prilike. Većina populacije bi trebala biti opreznija i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, meteoropata, starijih i djece. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je prikladno se odjenuti, reducirati izlaganje suncu zbog visokih vrijednosti UV indeksa, planirane aktivnosti provoditi u jutarnjim satima. Uz neuobičajeno visoke temperature, problem će predstavljati i nedostatak svježine u noći. Poželjno je pratiti izvještaje i preporuke nadležnih službi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.