Danas promjenjivo oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima promjenjivo oblačno vrijeme, sa sunčanim intervalima. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 4 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda biH danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini u jutarnjim satima nešto više oblačnosti, a tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjere istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 14 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.01.2018 (Subota)., u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili rosuljim. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.01.2018 (Nedjelja)., umejreno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim područjima može pasti i malo kiše. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 11, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.01.2018 (Ponedjeljak)., umejreno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 8 do 11, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA PETAK, 05.JANUAR

Promjenjivo vrijeme nepovoljno će uticati na većinu ljudi, osobito na osjetljivije meteoropate. U centralnim i istočnim dijelovima Bosne, usljed dužeg zadržavanja magle i niske oblačnosti, kod hroničnih bolesnika moguće su poteškoće vezane uz njihove bolesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: