Danas prije podne sunčano vrijeme, u drugoj polovini dana mogući lokalni pljuskovi

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 18 stepeni celzija.  Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u Bosni i Hercegovini prije podne preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 31.05.2018 (Četvrtak)., više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana, jači razvoj oblačnosti, uvjetovati će pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 1.06.2018 (Petak)., više sunčanog vremena u jutarnjim satima. Od sredine dana, jači razvoj oblačnosti, će uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.06.2018 (Subota)., malo do umjereno oblačno vrijeme. Prije podne uz nešto više oblaka na istoku sa slabom kišom. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 30.MAJ

Slično kao i proteklog dana, uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati ugodnije. Sunčani intervali povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, obzirom da će biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: