Danas pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, bez padavina. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 1 stepen celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Povremo i ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili susnježica. Najviša dnevna temperatura 0 do 6, na jugu od 7 do 12 °C.

U četvrtak 16.12.2021., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz postepeno naoblačenje krajem dana. Poslije podne ili tokom noći u Bosni nizinama je moguća slaba kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 °C.

U petak 17.12.2021., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovin pretežno vedro, uz porast naoblake tokom dana. Poslije podne i tokom noći u Bosni je moguća slaba kiša, a na planinama snijeg. Tokom noći u nizinama Bosne može biti susnježice i snijega. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U subotu 18.12.2021., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovin pretežno vedro. U Bosni u nizinama kiša i susnježica, a u višim područjima snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 6 do 11 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJeDU, 15.DECEMBAR 2021.GODINE

Biometeorološke prilike biće slične kao i proteklog dana. Hronični bolesnici, astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima, trebaju biti oprezniji, naročito tokom jutra. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Poslijepodnevni sati će biti ugodniji, uz blago zatopljenje. U Hercegovini sa povremenim sunčanim periodima, probleme osjetljivim osobama uzrokovaće bura, sa mjestimično jačim udarima, što će pojačavati osjet hladnoće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.