Danas pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 15 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje  sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U srijedu, 16.06.2021., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

U četvrtak, 17.06.2021., u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 15.JUNI

Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz nešto izraženiji osjet sparine poslije podne, što bi moglo uzrokovati umjerene tegobe kod osjetljivih osoba. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: