Danas oblačno vrijeme sa slabom kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 9 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati slaba kiša. Više padavina prije podne na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini oblačno sa jačom kišom. Prestanak padavina u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U srijedu, 10.02.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati kiša. Jača kiša na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Na istoku i sjeveroistoku Bosne ne prognoziraju se padavine. Očekuje se jak vjetar južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U četvrtak, 11.02.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne se očekuje postepeno opadanje temperature zraka što će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima postepen prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Temperatura zraka viša prije podne i postepeno će opadati od jutarnjih sati sa područja sjevera i sjeverozapada prema jugu i istoku zemlje. Prognozirana najviša temperatura zraka u jutarnjim satima između 5 i 10°C i postepeno će opadati.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK 09.FEBRUAR 2021

Nastavlja se period nepovoljnih biometeoroloških prilika, pri tome će opšta slika biti lošija u Hercegovini i Krajini, pretežno zbog izraženije nestabilnosti. Moguće su meteopatske reakcije poput malaksalosti, glavobolje, razdražljivosti, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene malo će oslabiti drugom dijelu dana. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: