Danas oblačno vrijeme sa padavinama

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, bez padavina. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 8 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme, sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini, centralnoj i zapadnoj Bosni. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu do 12 °C.

PROGNOZA VREMENA ZA 10.12.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa padavinama prije podne. Većinom će padati slab snijeg ili susnježica, a na jugu zemlje i slaba kiša. Vjetar većinom slab južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 11.12.2021 (Subota)., u našoj zemlji oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini sa kišom. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 12.12.2021 (Nedjelja)., u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini u jutarnjim satima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 11 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 08.DECEMBAR 2021.GODINE

Biometeorološka prognoza je loša. Usljed prolaska ciklone iznad Bosne i Hercegovine, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput promjene raspoloženja, dekoncentracije, glavobolje, malaksalosti, nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika dodatno će se remetiti povremenim udarima juga, većim dijelom dana će biti lošija u Hercegovini, centralnoj i jugozapadnoj Bosni, a sa poslijepodnevnim i noćnim satima pogoršaće se u cijeloj zemlji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: