Danas oblačno vrijeme, sa padavinama

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 2 stepena celzija.  Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima slab snijeg. U jutarnjim satima slab snijeg može padati u nizinama u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

U petak, 19.03.2021., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

U subotu, 20.03.2021., preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana u nizinama u Bosni lokalno sa slabom kišom, a u višim područjima slab snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C na jugu zemlje do 11°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 18.MART 2021

Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana, u Bosni, sa porastom temperatura, ugodnije u poslijepodnevnim satima. Obzirom da će biti prohladno, uz umjereno sjeverno strujanje, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom jutra.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.