Danas oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme sa kišom. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 5 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša. U Bosni u nižim područjima sa kišom ili susnježicom. Na planinama će padati snijeg. Prognozira se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Prestanak padavina od sredine dana prvo u Krajini i postepeno prema istoku zemlje krajem dana. Vjetar slab, većinom sjevernog smjera. Prije podne u Hercegovini i istoku Bosne umjereno jako jugo. Temperatura zraka od 2°C u Krajini do 10°C na istoku zemlje. Na jugu zemlje temperatura zraka od 10 do 14°C.

U četvrtak, 14.12.2017., prognozira se pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kratkotrajnom kišom. Poslije podne više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.

U petak, 15.12.2017., prognozira se oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne izgledne su i veoma obilne padavine od 70 do 120 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine, lokalno sa jakim udarima, južnog smjera. U noći na subotu vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16°C.

U subotu, 16.12.2017., prognozira se pretežno oblačno vrijeme. U nizinama većinom sa kišom, s tim što je u Bosni u nizinama moguća i susnježica. Na planinama će padati snijeg. Glavnina padavina prije podne. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 13.DECEMBAR

Nestabilne vremenske prilike, praćene padavinama, loše će djelovati na raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba. Mogući su problemi u vidu glavobolje, nesanice i malaksalosti. Sa dolaskom noći opšta slika će se dodatno pogoršati usljed jačanja juga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.