Danas oblačno vrijeme sa kišom

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas se u našoj zemlji  očekuje oblačno vrijeme. Tokom cijelog dana kiša se očekuje u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Intenzivnije padavine sjeveru i zapadu Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne, gdje se prognozira od 30 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, a u dijelu Hercegovine lokalno do 80 litara. Slabije padavine na području centralne Bosne. Tokom noći na nedjelju kiša će se širiti i na ostala područja Bosne. Vjetar jak južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.02.2019 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom. Intenzivnije padavine su izgledne u Hercegovini, jugozapadu i jugoistoku Bosne, gdje se prognozira 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom. Snijeg samo na vrhovima planina. Prije podne još vjetrovito na području Hercegovine, istoku i sjeveroistoku Bosne. U noći na ponedjeljak vjetar postupno mijenja smjer sa juga na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 , na jugu do 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 4.02.2019 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili susnježicom. U višim područjima slab snijeg. U Hercegovini kiša krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje između 4 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 5.02.2019 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa slabim snijegom u Bosni, a u Hercegovini i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje između 2 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8, na jugu do 10 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 02.FEBRUAR 2019.godine

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Neuobičajeno visoke temperature za ovaj period, uz jake udare juga i padavine, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, te uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je ne izlagati se težim fizičkim naporima. Opšta slika će biti nešto ljepša u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: