Danas oblačno vrijeme sa kišom

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u Bosni će prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. U poslijepodnevnim satima u Bosni smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana u Hercegovini se prognozira povećanje oblačnosti koje može usloviti poneki lokalni pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje od 26 do 30°C.

U nedjelju, 09.09.2018., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne više oblačnosti se prognozira u centralnim i istočnim područjima Bosne. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.

U ponedjeljak, 10.09.2018., u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.

U utorak, 11.09.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.

 

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 08.septembar 2018.godine

Opšta slika djelimično će se pogoršati u Bosni. Povremene padavine bi kod osjetljivih osoba mogle uzrokovati jačanje tegoba poput reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije. Na jugu će, uz više sunca, biti ugodnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: