Danas oblačno vrijeme sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 8 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u većini područja. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab na sjeveru Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje jugoistočni. Dnevne temperatura od 10 do 16°C.

U četvrtak 09.11.2017., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju na sjeveru i zapadu Hercegovine. U Bosni padavine prije podne, lokalno, na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne ili u večernjim satima i u centralnim, sjevernim i istočnim područjima. Vjetar slab na sjeveru Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 10 do 15, na jugu do 17 °C.

U petak 10.11.2017., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša je moguća u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 9 do 14, na jugu od 13 do 17 °C.

U subotu 11.11.2017., pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 9 do 16 °C.

U nedjelju 12.11.2017., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom, poslije podne i u večernjim satima. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevne od 9 do 16, na jugu do 18 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 08.NOVEMBAR

Nastavlja se razdoblje promjenljivih biometeoroloških prilika. Relativno visoke temperature, uz povremeno izraženije južno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i Krajini. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: