Danas oblačno vrijeme sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme sa slabom kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 11 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni

PROGNOZA VREMENA ZA 24.10.2021 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini mala do umjereno oblačno. Dio prijepodneva u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.10.2021 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 23.10.2021.GOD.

Tmurno vrijeme, praćeno padavinama i povećanom naoblakom, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati umjerene poteškoće. Većim dijelom dana poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će osjet hladnoće biti izraženiji usljed porasta sadržaja vlage u zraku i sjevernog strujanja. Sa večernjim satima, opšta slika će se postepeno popravljati, uz djelimičnu stabilizaciju, pri tome će biti i dosta svježije, mjestimično i prohladno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: