Danas oblačno vrijeme sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim pretežno oblačno vrijeme, sa kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 15 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje  pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne padavine se očekuju u zapadnim i jugozapadnim područjima, a do kraja dana padavine i u ostatku zemlje. Intentivnije padavine u večernjim satima, u Krajini, jugozapadnoj Bosni i u Hercegovini. najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.10.2021 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.10.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje od 13 do 19 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 9.10.2021 (Subota)., U Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Tokom dana, povremeno i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 06.10.2021.GOD.

Usljed pogoršanja vremenskih prilika, opšta slika će biti lošija u cijeloj Bosni i Hercegovini. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, malaksalosti, nervoze, reumatskih bolova. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, obzirom da će se osjet hladnoće postepeno pojačavati zbog nižih temperatura i povećanog sadržaja vlage u zraku, izraženije u poslijepodnevnim i noćnim satima. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: