Danas oblačno vrijeme sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 14 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnbog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Grmljavina je moguća u Hercegovini. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C.

U četvrtak, 26.08.2021., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su mogući po Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C.

U petak, 27.08.2021., u Bosni oblačno sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka. Pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15°C, na jugu zemlje 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje od 25 do 29°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU 25. AUGUST 2021. GODINE.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana, a negativan uticaj vremenskih prilika će oslabiti najprije u zapadnim dijelovima a potom i u ostatku zemlje. U centralnoj i istočnoj Bosni, duže zadržavanje naoblake i tmurno vrijeme tokom prijepodneva, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati umjerene poteškoće. Moguće su blaže meteopatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i promjene raspoloženja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: