Danas oblačno vrijeme sa kišom

Vrijeme: Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 16 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 24 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.05.2021 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme povremeno sa kišom. Tokom dana, lokalno uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 23 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 14.05.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 22 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.05.2021 (Subota)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Tokom dana, ponegdje u istočnim područjima i sa kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 22 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU 12.MAJ 2021

Biometeorološka prognoza djelimično će se pogoršati. Preovladavaće nestabilno vrijeme, praćeno padavinama, što bi kod hroničnih bolesnika moglo dovesti do jačanja tegoba poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, umora, dekoncentracije i nesanice. Astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima trebaju biti oprezniji, naročito u juarnjim satima, kada će biti dosta svježije u odnosu na ostatak dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.