Danas oblačno vrijeme sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 7 stepena celzija.  Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH  danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama i u višim područjima sa snijegom.Tokom dana u većem dijelu Bosne prestanak padavine. U Hercegovini obilnije padavine. Najviša dnevna temperatura od 5 do 11°C.

U četvrtak 07.01.2021., jutro sunčano sa mrazom i maglom po kotlinama. Tokom dana postepeno naoblačenje. U večernjim satima u Hercegovini je moguća kiša. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 10 °C.

U petak 08.01.2021., oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama i u nizinama Bosne je moguć snijeg ili susnježica, osim na krajnjem sjeveru. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 7 do 10 °C.

U subotu 09.01.2021., oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u Bosni sa kišom i snijegom. Jutarnja temperatura od -5 do -1, na jugu od 2 do 5, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 6 do 9 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 06.JANUAR 2021

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Kiša i snijeg, uz pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata uzrokovaće tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici, trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima. Krajem dana, negativni uticaj promjene će oslabiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: