Danas oblačno vrijeme s padavinama

Vrijeme: Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačn vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 3 stepena celzija, relativna vlažnost vazduha 93 %, a amosferski pritisak 981 hektopaskal. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje  oblačno vrijeme. Prije podne, slab snijeg se očekuje u Krajini. U ostalim dijelovima zemlje povremeno slaba kiša. Na planinama slab snijeg. Poslije podne i krajem dana, padavine će oslabiti, a do kraje dana postupno prestati. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 9.02.2018 (Petak)., umjereno od opretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u Bosni može provijavati i slabi snijeg, a u Hercegovini može pasti i malo kiše. Toko dana, umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 10.02.2018 (Subota)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 11.02.2018 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom ili susnježicom. U Hercegovini slaba kiša. Poslije podne, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 5 do 8 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 08.FEBRUAR

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne, kao posljedica prolaska i slabljenja pogoršanja. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, nesanice. Sa približavanjem noći opšta slika će se popraviti usljed djelimične stabilizacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: