Danas oblačno vrijeme s kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme, sa slabom kišom. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 14 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima povremeno sa slabom kišom u jugozapadnim i ponegdje u centralnim djelovima. Tokom dana, u cijeloj zemlji nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u sjevernim i sjeverozapadnim područjima, a lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23 stepena

PROGNOZA VREMENA ZA 6.05.2018 (Nedjelja)., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Moguća je slabija grmljavina. U Hercegovini prije podne nešto manje oblačnosti. Tokom dana, sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22, na jugu zemlje od 24 do 28 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.05.2018 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje od 24 do 27 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.05.2018 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Uz nešto više oblaka, ponegdje u centralnim djelovima može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, na jugu zemlje od 23 do 26 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU 05.MAJ 2018. GODINE

Usljed prolaska ciklone, kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja i dekoncentracije. Pri tome će svježije vrijeme i umanjen osjet sparine, uz ne suviše visoke temperature, ipak činiti dan ugodnijim. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.