Danas oblačno vrijeme s kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme . Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 21 stepen celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima. Lokalno je moguća i pojava grada. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 31 stupanj.

PROGNOZA VREMENA ZA 5.08.2020 (Srijeda)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intezivnije padavine se očekuju u sjeveroistočnim djelovima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje od 24 do 27 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.08.2020 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 29 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.08.2020 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni i sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 32 stupnja.

Biometeorološka prognoza za utorak, 04.avgust 2020.godine

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Pogoršanje vremena praćeno padavinama i padom temperatura donijet će olakšanje u odnosu na protekle sparne dane, no ipak zbog nagle promjene osjetljive osobe, ponajviše hronični bolesnici bi mogli imati pojačane tegobe. Sa noćnim satima, opšta slika postepeno će se popravljati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: