Danas oblačno vrijeme s kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme, bez padavina. Temperatura zraka u Kalesiji u 7 sati iznosila je 16 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U većem dijelu Posavine i na sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Intenzivnije padavine se očekuju u zapadnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini.  Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 15, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 19 °C.

U četvrtak 14.11.2019., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini, u zapadnim područjima Bosne i ponegdje u Krajini. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 19 °C.

U petak 15.11.2019., umjereno ili ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu od 9 do 14, a dnevna od 13 do 19 °C.

U subotu 16.11.2019., umjereno do ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 20 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 13.NOVEMBAR

Djelimična stabilizacija vremenskih prilika, izraženija u dijelu Bosne, ugodno će djelovati na većinu populacije, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale umanjiti. Opšta slika i dalje će biti lošija u Hercegovini i na zapadu zemlje. Dodatne probleme mogao bi praviti i povremeno jači jugo. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, promjene raspoloženja, reumatski bolovi, malaksalost. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.