Danas oblačno vrijeme, s kišom

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Više padavina u Hercegovini gdje se prognozira između 20 i 60 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 80 litara. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U četvrtak, 7.11.2019., u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U petak, 8.11.2019., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab južnog smjera. Jačanje juga tokom noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

U subotu, 9.11.2019., u Bosni i Hercegovini novo jače naoblačenje koje će usloviti kišu. Više padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 06.NOVEMBAR

Uz nestabilno, vjetrovito i povremeno tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Pri tome će opšta slika biti lošija u Hercegovini, pretežno zbog obilnijih padavina, u odnosu na ostatak zemlje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: