Danas oblačno vrijeme, moguć i slab snijeg

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se prije podne očekuje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne bez padavine i postupno razvedravanje u Posavini, Krajini i Hercegovini. Najviša dnevna temperatura od -2 do 3 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 19.12.2018 (Srijeda)., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -4, na planinama do -12, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 5 do 9 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 20.12.2018 (Četvrtak)., pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Poslije podne i u večernjim satima na jugu, jugozapadu i sjeverozapadu zemlje očekuje se kiša. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na jugu od 2 do 6, a najviše dnevne temperatura od 0 do 5, na jugu od 8 do 10 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 21.12.2018 (Petak)., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, u centralnim i istočnim područjima sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini sa kišom. Poslije podne bez padavina u cijeloj zemlji i postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na jugu od 2 do 5, a najviše dnevne temperatura od 0 do 6, na jugu od 8 do 10 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 18.DECEMBAR

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika, uzrokovanih hladnim vremenom i povremenim padavinama. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti. U drugom dijelu dana opšta slika neznatno će se poboljšati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: