Danas oblačno vrijeme, kiša u drugoj polovini dana

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 8 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeoršokog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana kiša sa juga će se postepeno proširiti na veći dio zemlje. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19°C.

U petak, 23.04.2021., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C.

U subotu, 24.04.2021., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 22.APRIL 2021

Prije podne će biti svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana očekuje se pogoršanje vremenskih prilika, usljed čega će se djelimično pojačati tegobe kod osjetljivih osoba. Pod uticajem južnog strujanja i padavina, opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti, u noći problemi sa snom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: