Danas oblačno vrijeme, bez padavina

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini uglavnom sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C

U četvrtak, 14.02.2019., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U petak, 15.02.2019., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nizinama se prognozira kiša, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U subotu, 16.02.2019., u Bosni prije podne dosta niske naoblake ili magle po kotlinama. U drugom dijelu dana sunčano. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 13.FEBRUAR

Stabilnije, pri tome hladno vrijeme, uz preovladavajuće sjeverno strujanje, u cijeloj zemlji uslovljava relativno nepovoljne biometeorološke prilike. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, naročito u jutarnjim satima. Hronični bolesnici trebali bi reducirati kretanje i izbjegavati teže aktivnosti. Na jugu sunčanije, ali uz jaku buru, što će remetiti osjet ugode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: