Danas oblačno vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH  danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša povremeno može padati u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C.

U nedjelju, 7.04.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u drugoj polovini dana. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 15 i 22°C, a u Hercegovini od 14 do 18°C.

U ponedjeljak, 8.04.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Padavine su većinom slabijeg intenziteta. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17°C.

U utorak, 9.04.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 06.april

Promjenljivo vrijeme praćeno južnim strujanjem, u većem dijelu zemlje uslovljava nepovoljne biometeorološke prilike. Nešto ljepša opšta slika će biti na sjeveru, pretežno zbog povremenih sunčanih intervala i umjerenijih temperatura. Poželjno je ne izlagati se težim aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: