Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je -3 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u većem dijelu Hercegovine očekuje sunčano vrijeme. U Bosni i sjeveru Hercegovine oblačno prije podne sa slabim snijegom. Postepeno razvedravanje u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U srijedu, 12.01.2022., u većem dijelu Hercegovine sunčano. U Bosni i sjeveru Hercegovine oblačno prije podne sa slabim snijegom. Postepeno razvedravanje u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U četvrtak, 13.01.2022., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća niska naoblaka. Naoblačenje sa sjevera se očekuje u noći na petak. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -6°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U petak, 14.01.2022., prolazno naoblačenje sa sjevera prije podne. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 12.JANUAR 2022.GODINE

Opšta slika je povoljnija u odnosu na protekli period. Stabilnije, ali i dalje hladno vrijeme, izraženije tokom jutra, kod osjetljivih ljudi će uzrokovati jačanje tegoba. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito osobe sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Neophodno je djelimično reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Poslijepodnevni sati će biti ugodniji, uz razvedravanje. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana, prohladno i uz buru koja će povremeno remetiti opštu sliku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.