Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 4 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini lokalno sa slabom kišom. Prema kraju dana kiša na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a tokom noći i u većem dijelu naše zemlje. U kasnim večernjim satima u Krajini se očekuje susnježica i snijeg. Vjetar umjeren sa jakim do ulujnim udarima južni i jugoistočni. Prema kraju dana u Posavini i Krajini vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 18 °C.

U četvrtak 06.01.2022., oblačno vrijeme sa kišom u Hecegovini. U nizinama Bosne kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Tokom dana padavine slaba i uglavnom prestaju. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 9 do 14 °C.

U petak 07.01.2022., pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini. U višim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne povremeno sa slabim snijegom, a u nižim sa susnježicom ili kišom. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 8, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U subotu 08.01.2022., pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje se očekuje u Hercegovini, a u većem dijelu Bosne slab snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 7, a dnevna od -1 do 3, na jugu od 5 do 9 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 05.JANUAR 2022.GODINE

Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje praćeno padavinama postepeno će zahvatiti cijelu zemlju i uzrokovati jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Jaki udari juga također će praviti probleme osjetljivim osobama, a opšta slika dodatno će se pokvariti sa noćnim satima, obzirom da će, nakon perioda neuobičajeno toplog vremena, doći do osjetnog pada temperatura. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: