Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme.  Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 2 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili rosulja. Najviša dnevna temperatura od 4 do 10°C.

U srijedu 29.12.2021., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana padavine postepeno slabe i prestaju. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 4 do 9, na jugu do 13 °C.

U četvrtak 30.12.2021., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom ili rosuljom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C.

U petak 31.12.2021., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne razvedravanje u Krajini i Hercegovini, a tokom noći i u ostatku zemlje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša ili rosulja je moguća u centralnoj i istočnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 28.DECEMBAR 2021.GODINE

Djelimična stabilizacija uslovljava nešto ugodnije biometeorološke prilike, čemu će doprinijeti i slabljenje južnog strujanja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Povećana naoblaka i tmurno vrijeme, praćeno povremenim, slabijim padavinama, pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje. Poželjno je posvetiti više pažnje prikladnom odijevanju, osobito tokom jutra i večeri.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.