Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestim oblačno vrijeme, mjestimično s maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 5 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može pasti malo kiše u Hercegovini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, jugu zemlje od 13 do 16°C.

U četvrtak, 18.11.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno veći dio dana. Rijetko prije podne i sredinom dana može pasti malo kiše. Postepeno smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje od 13 do 16°C.

U petak, 19.11.2021., pretežno sunčano vrijeme se prognozira u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se očekuje dugotrajna magla ili niska naoblaka. Vjetar u Bosni slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 16°C.

U subotu, 20.11.2021., većinom se očekuje dosta sunčano vrijeme. Po kotlinama prije podne će biti magle ili niske naoblake. Vjetar u Bosni slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 17.11.2021.GOD.

Tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, loše će djelovati na raspoloženje većine populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i nesanice. Opšta slika biće nešto ljepša na sjeveroistoku zemlje, pretežno zbog slabije vjerovatnoće za padavine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: