Danas oblačno vrijeme

Nakon kiše koja je padala tokom noći, jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji  6:30 sati iznosila je 11 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se prije podne očekuje oblačno vrijeme, sa prolaznom kišom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U srijedu, 3.11.2021., novo naoblačenje koje će usloviti jaču kišu uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Dalje jačanje juga u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20°C.

U četvrtak, 4.11.2021., prognozira se oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Očekuje se jako jugo, sa olujnim udarima. Slabljenje vjetra u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 02.11.2021.GOD.

Biometeorološke prilike biće lošije u prijepodnevnim satima, potom će se, sa prestankom padavina, opšta slika djelimično popraviti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu promjene raspoloženja, nesanice, reumatskih bolova. Povremeno jače južno strujanje, većim dijelom dana praviće probleme osjetljivim osobama. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: