Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 15 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje  postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Poneki lokalni pljusak je moguć u jutarnjim satima na istoku i jugoistoku Hercegovine. Novo naoblačenje sa zapada u noći na petak. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

.U petak, 27.08.2021., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno, rijetko je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje od 25 do 28°C.

U subotu, 28.08.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine prije podne na području Krajine i poslije podne u Hercegovini. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 26°C.

U nedjelju, 29.08.2021., oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine oblačno prije podne, a u drugoj polovini dana razvedravanje. Lokalno slaba kiša ili pljusak prije podne u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C.


BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 26. AUGUST 2021. GODINE.

Biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Duži sunčani intervali i ugodne temperature u većem dijelu zemlje pozitivno će uticati na većinu populacije. Nešto nestabilnosti očekuje se na jugu zemlje i u centralnim dijelovima što će kod osjetljivih osoba, pretežno hroničnih bolesnika, izazvati povremeno izraženije tegobe vezane uz njihove bolesti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: